Головна Новини Бізнес економіка Укрзалізниця отримає локомотиви від Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Укрзалізниця отримає локомотиви від Франції

Франція планує підписати угоду з “Укрзалізницею” щодо постачання локомотивів в Україну

28 жовтня 2020, 12:30
Поділіться публікацією:

Голова Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва Арсен Аваков та гендиректор компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарж провели перемовини щодо постачання французьких локомотивів в Україну.

Укрзалізниця отримає локомотиви від Франції

Фото: прес-центр МВС України

Цю інформацію надала пресслужба МВС України.

Серед присутніх на переговорах були й посол Республіки Франції в Україні Ет’єн де Понсен та гендиректор “Укрзалізниці” Володимир Жмак.

Сама ідея була запроваджена ще у 2018 році. Тоді французька компанія Alstom та “Укрзалізниця” підписали меморандум, який передбачає співпрацю двох сторін та постачання Францією в Україну надійних локомотивів. Кошти на їх перевезення та обслуговування надаються Держказначейством Франції.

Україну забезпечать електричними локомотивами фірми Alstom. Ця компанія — один з найбільших світових лідерів з виробництва залізничного транспорту. 

На переговорах гендиректор “Укрзалізниці” повідомив, що Україна має застарілий парк локомотивів, який давно потрібно оновити задля ефективнішого перевезення вантажу.

Анрі Пупар-Лафарж своєю чергою запевнив, що компанія Alstom стане надійним партнером для “Укрзалізниці” та забезпечить потреби країни у залізничній сфері.

Також повідомляємо, що Кривому Розі зійшли з рейок 14 вагонів вантажного поїзда.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини