Головна Новини Бізнес економіка У Павлограді будуть виробляти паливо для українських ракетних комплексів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Павлограді будуть виробляти паливо для українських ракетних комплексів

Павлоградський хімзавод також буде займатися утилізацією ракетного палива

6 червня 2020, 13:13 comments1478
Поділіться публікацією:

Павлоградський хімічний завод буде виробляти паливо для ракетних комплексів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

У Павлограді будуть виробляти паливо для українських ракетних комплексів

Повідомляється, що кілька місяців тому завод практично повністю припинив роботу і більшість його працівників залишилися без роботи. Причиною стало згортання низки програм. За словами глави відомства Арсена Авакова, це відбулося не кваліфіковано, місцеві керівники і керівництво в столиці допустили помилки.

Кабінет міністрів і РНБО прийняли рішення розгорнути програми створення твердого палива для українських ракетних комплексів "Вільха", "Нептун" та інших. Крім того, окремо Уряд виділив кошти для утилізації ракетного палива, чим займається цей завод.

Ранее "Комментарии" писали, что Украина намерена запускать свои ракеты в космос, и выполнить план хотят до 2024 года. Интересно, что для освоения космоса Украине не потребуется космодром: для запуска ракет хотят применить метод воздушного старта, при котором во время запуска применяется самолет. По словам главы Госкосмоса, новые технологии позволяют использовать самолет вместо первой ступени ракеты, и что в Украине уже существуют наработки по наземному и воздушному стартам конкретно для легких и сверхлегких ракет. Они будут использовать такие самолеты, как Антонов и Ил-76. И уже в течение трех-четырех лет у Украины может появится национальный доступ к космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини