Головна Новини Бізнес економіка В Україні продають підроблену каву: як не купити фальшивку
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продають підроблену каву: як не купити фальшивку

Експерти розповіли, як убезпечити себе від підробленої кави

27 січня 2021, 12:05 comments1753
Поділіться публікацією:

В Україні практично половина розчинної кави, яку можна придбати в магазинах або на ринках, є фальсифікатом. Про це повідомив Сергій Вербів, експерт Європейської бізнес-асоціації.

В Україні продають підроблену каву: як не купити фальшивку

Україну заполонили підроблені кави - фото: з відкритих джерел

Так, за словами експерта, найбільше в Україні продається підробок сублімованої кави. Фальсифікат цього продукту на ринку становить 40%. Відзначається, що саме ця кава має великий попит. Тому її й найбільше підробляють.

Технолог кавового виробництва Христина Радчук також прокоментувала дану ситуацію в країні. Вона зазначила, що споживач часто отримує замість кави кавовий напій, навіть сам того не підозрюючи. До складу цього напою можуть входити такі компоненти як ячмінь, цикорій, а також різні злакові продукти. Не можна виключати й те, що в підробки додають ароматизатори. Тому, говорити про безпеку таких напоїв не можна, оскільки склад фальсифікованих продуктів повністю ніхто не знає.

На сьогодні покупець, вибираючи каву, не зможе самостійно відрізнити підробку від оригіналу. В кавові напої додані дуже добре підібрані смакові добавки, які не дають споживачеві відрізнити його від справжньої кави.  Експерти радять не купувати каву на ринках і в інтернеті. Оскільки саме ці місця переповнені фальсифікатами. Найчастіше там роблять привабливу ціну на цей товар або ж знижку.  Найкраще купувати каву в супермаркетах, де вам видадуть фіскальний чек, що зробить вас захищеним як споживача.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, який кавовий напій самий "небезпечний" для планети, а також про шість правил корисної кави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини