В Україні подорожчає алкоголь

Легальні виробники алкоголю в Україні програють в конкуренції з нелегальними

В Україні незабаром зміняться мінімальні роздрібні ціни на спиртні напої. Про це повідомляє видання AgroNews, посилаючись на заяву Міністерства економіки.

Так, Мінекономіки розробило проект постанови про затвердження нових мінімальних цін на алкогольні напої в Україні. Він був відправлений на узгодження.

Дана пропозиція Міністерства направлено на детінізацію ринку. Крім того, дана пропозиція направлено і на розвиток реального сектора економіки.

Повідомляється, що зараз помітно подорожчала сировина і матеріали, а легальні виробники спиртного не можуть підняти ціни без актуалізації МРЦ. Це пояснюється тим, що вони програють в конкуренції з нелегальними виробниками алкоголю в країні. Вони, в свою чергу, продають спиртні напої за мінімальною ціною, адже беруть сировину з нелегального ринку.

До слова, згідно з останніми даними Держстату, ціни на алкоголь за останній час стали трохи вище. Зараз пляшка вина (0,75 л) обійдеться в середньому в 70,19 гривень. За місяць ціна на вино піднялася на практично на 80 копійок. Пиво вітчизняних марок буде в середньому коштувати покупцеві 18,84 за 0,5 л. Середня ціна 0,5 л горілки коштує в країні зараз 93,70 грн.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні дорожчають популярні овочі. Фермери прокоментували зміни цін і розповіли, чи є вони прийнятними. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що ціни на гречку в Україні можуть значно вирости. Нова вартість продукту буде залежати від декількох факторів. Серед них є також і фінансові можливості власників гречки. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.