В Україні подорожчають мандарини на 30%: які ціни будуть перед святами

Причина здорожчання мандаринів – збільшений попити на цей різновид цитрусових

Перед новорічними святами цінники на улюблені всіма цитрусові стануть більшими. Зокрема, кілограм мандарин здорожчає на 30%, але плоди лимонів коштуватимуть менше. Про це інформують "Українські новини", оприлюднюючи думку аналітика, що представляє Асоціацію "Український клуб аграрного бізнесу" Світлани Литвин.

Як вона зазначила, ціни за кілограм мандаринів ще до кінця цього року виростуть на 30 відсотків і будуть сягати 50 гривень.

Причина здорожчання – збільшений попити на цей різновид цитрусових.

За словами фахівця, що ситуація, яка була минулого року та в попередні періоди свідчить про те, що цінники на ці фрукти можуть вирости до 30 відсотків, через те, що швидко розкуповуються покупцями. Тому на свята можливою буде інша ціна – майже 50 гривень за кілограм мандарин.

Щодо вартості інших різновидів цитрусових, то вони навпаки стануть дешевшими. Зокрема, апельсини і лимони.

Світлана Литвин зазначила, що апельсини подешевшають на 8 відсотків і у святковий період будуть реалізуватись за ціною - 35 гривень за кілограм, лимони так само подешевшають на 7 відсотків і вартуватимуть до 37 гривень за кілограм.

Апельсини та лимони подешевшають тільки через те, що покупці на свята більше купують мандаринів.

Важливо, що зараз цінники на мандарини стали нижчими і зараз цей різновид цитрусових вартує в межах 37-42 гривні.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні подорожчав популярний овоч.Зазначається, що наприкінці минулого місяця покупці мали змогу придбати овоч за ціною від 5 до 8 гривень за один кілограм. Проте вже до 10 грудня капусту почали продавати за 8-10 гривень за кілограм.