Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчав популярний овоч: названо нову ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчав популярний овоч: названо нову ціну

Ціни на білокачанну капусту в Україні збільшилися практично вдвічі

14 грудня 2021, 19:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За тиждень в Україні підвищився цінник на білокачанну капусту. Вартість популярного овочів зросла до 10 гривень за кілограм. Про це повідомляють аналітики видання EastFruit.

В Україні подорожчав популярний овоч: названо нову ціну

В Україні подорожчала капуста Фото з відкритих джерел

Зазначається, що наприкінці минулого місяця покупці мали змогу придбати овоч за ціною від 5 до 8 гривень за один кілограм. Проте вже до 10 грудня капусту почали продавати за 8-10 гривень за кілограм.

У зв'язку з різким стрибком цін на капусту, імпортери стали розглядати варіанти закупівлі овочів в інших країнах. Сама собою білокачанна капуста є специфічним овочем, який у великій кількості споживають лише в деяких країнах Східної Європи. До речі, за словами видання, у Росії та Білорусі зараз ціни на овоч також б'ють усі рекорди. Тому українські імпортери змушені купувати овоч у Польщі.

Так, із сусідньої країни овочі дрібним оптом закуповують за ціною 0,75 злотих, тобто по п'ять гривень за кілограм. Якщо ж говорити про великий опт, то там ціна буде ще нижчою. Таким чином, польська капуста "проходить" на український ринок.

До речі, виробники впевнені, що вартість овочів надалі ще збільшуватиметься. На сьогодні ціни на білокачанну капусту в Україні в чотири рази вищі, ніж у 2020 році.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що у грудні 2021 року ціни на білокачанну капусту побили п'ятирічний рекорд. Торік цього ж періоду овоч продавали по 7 гривень за кілограм. Найнижчий цінник на капусту був у 2017 році. Тоді її можна було придбати за ціною 1,40 за кілограм.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні подорожчали овочі борщового набору. Вартість змінилася майже на п'ять гривень. У Мінфіні підрахували точну вартість приготування трилітрової порції борщу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини