Головна Новини Бізнес економіка В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

Вартість овоча побила п'ятирічний рекорд

8 грудня 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У листопаді у країні значно виріс цінник на білокачанну капусту. І зараз він вважається найвищим за останні п'ять років. Про це пише видання AgroTimes.

В Україні рекордно подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні подорожчала капуста. Фото з відкритих джерел

У матеріалі повідомляється, що за даними аналітичної служби найбільшого оптового ринку заходу України "Шувар", на сьогоднішній день один кілограм капусти коштуватиме покупцям у середньому 9-10 гривень. Зазначимо, що торік у цей час вартість становила б 7 гривень за кілограм. А найнижчий цінник за останні п'ять років був у 2017 році. Тоді кілограм капусти в Україні коштував у середньому 1,40 гривень. Середня ціна на білокачанну капусту за останні п'ять років – 4,50 грн/кг.

Наразі овоч можна купити по 9 гривень за кілограм на найбільшому фермерському ринку Півдня "Неждана" у селі Великі Копані на Херсонщині. По 8,50 – 10 гривень капусту продають на оптовому ринку "Початок" в Одесі. У столичних супермаркетах овоч коштуватиме 9,30 грн/кг, що дорожче на 2,1 грн, порівняно з минулим місяцем.

За словами виробників, цього року скоротилися площі посівів. Крім того, через холодну осінь не вся капуста встигла набрати потрібну вагу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні подорожчали овочі борщового набору. Порівняно з минулим місяцем у країні зросла ціна на борщовий набір. Вартість змінилася майже на п'ять гривень.

Також портал "Коментарі" поінформував про те, що відбувається з вартістю сала в Україні. у Мережі з'явилася інформація про те, що сало у столиці стали продавати по 500 гривень за кілограм. Продавці на ринках кількох міст розповіли, чи це так насправді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини