Головна Новини Бізнес економіка Що відбувається із вартістю сала в Україні: ціни на ринках
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається із вартістю сала в Україні: ціни на ринках

На ринках цінник на сало вищий, ніж на м'ясо

29 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Днями в Мережі з'явилася інформація про те, що сало стали продавати по 500 гривень за кілограм. Продавці на ринках кількох міст розповіли, чи це так насправді. Про це повідомляється у сюжеті ТСН.

Що відбувається із вартістю сала в Україні: ціни на ринках

В Україні подорожчало сало. Фото з відкритих джерел

Журналісти побували на ринках Києва, Одеси, Львова та Дніпра та запитали продавців, що насправді відбувається з цінами на сало. Як виявилося, продукт сьогодні, і справді, коштує дорожче, ніж м'ясо. На одному з ринків столиці кілограм сала продають за 120 грн., та за 300 грн. генеральське, а свинина тим часом коштує 105-110 грн. за один кілограм.

За словами продавців, зараз люди більше беруть сало, аніж м'ясо. Інформацію про те, що сало подорожчало за останні дні і, тим більше, до 500 гривень за кілограм, продавці не підтвердили, зазначивши, що ціни поки що стабільні.

У Дніпрі ситуація аналогічна — свинина дешевша за сало. Її продають по 120 грн./кг, а сало по 150 грн./кг. Також продавці зазначають, що сало можна придбати за досить прийнятною ціною, достатньо лише поторгуватись, адже на те це і "базар".

На львівському ринку один із продавців пояснив, що українці починають більше купувати сало ближче до зими. Тоді й ціни на нього починають зростати.

"Тонке сало коштує дешевше — 70-80 гривень. Ну, по 20, як депутат Тищенко казав, немає. Так сало по 100 гривень, по 120 гривень", — розповідає продавець.

В Одесі на одному із ринків продають сало по 150-200 гривень, а тонке можна купити за 70-80 грн/кг.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в Україні значно подорожчав столовий буряк. Зараз овоч коштує у 3,3 рази дорожче, ніж наприкінці листопада минулого року.

Також видання повідомляло про те, що в Україні дорожчає яловичина. З січня поточного року по жовтень в Україні ціни на цей вид м'яса стали вищими більш ніж на 40%. Докладніше про актуальні ціни на яловичину читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини