Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчав популярний овоч: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

За тиждень ціни на овоч зросли у 1,5 рази

26 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У країні за останній тиждень подорожчав столовий буряк. Зараз овоч коштує у 3,3 рази дорожче, ніж наприкінці листопада минулого року. Про це повідомляє видання AgroTrend.

В Україні подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні подорожчав буряк. Фото з відкритих джерел

Українські фермери на початку цього тижня почали активно підвищувати ціни на столовий буряк. У зв'язку з подорожчанням високим попитом на овоч на українському ринку з'явилися перші партії буряків із Польщі.

На даний момент кілограм столового буряка коштуватиме українцям 9-12 гривень, що в 1,5 разу дорожче, ніж минулого тижня. Однак у порівнянні з минулим роком ціни зросли у 3,3 рази.

Учасники ринку пояснюють, що зростання цін, яке відбулося цього тижня, безпосередньо пов'язане з обмеженою пропозицією на ринку. Більшість виробників відмовилася від продажу буряків, сподіваючись на подальше підвищення вартості в цьому сегменті.

Видання зазначає, що на цю ситуацію відреагували трейдери та розпочали постачання овочів до країни з Польщі. Обсяг продукції нині невеликий. Однак продають імпортні буряки дешевше — по 8-8,50 гривень за один кілограм.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні за тиждень відбулася зміна вартості на деякі овочі. Найбільше ціни зросли на огірки, капусту, перці та кабачки. Цінники на овочі збільшилися через зменшення пропозиції на ринку.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні дорожчає яловичина. З січня поточного року по жовтень в Україні ціни на цей вид м'яса стали вищими більш ніж на 40%. Докладніше про актуальні ціни на яловичину читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини