Головна Новини Бізнес Агро В Україні знову подорожчали овочі: озвучено нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знову подорожчали овочі: озвучено нові ціни

Найбільше ціни виросли на огірки, капусту, перці та кабачки

5 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній тиждень у країні виріс цінник на деякі овочі. Про це повідомляє видання AgroTimes.

В Україні знову подорожчали овочі: озвучено нові ціни

В Україні подорожчали овочі. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що на оптових ринках огірки наразі продають за 44-45 гривень за один кілограм. Ціна на кабачки варіюється від 25 до 35 гривень за кілограм. Перець Білозерка коштуватиме покупцю 15-18 гривень/кг. Цвітна капуста також стала дорожчою за останній тиждень. Її ціна зараз становить 28-30 гривень за кілограм.

Також до овочів, на які підвищилася ціна, входять червоні томати. Наразі на українських ринках їх продають по 15-18 гривень за один кілограм. Томати-вершки можна придбати за 10-13 грн/кг. Червоний конусоподібний перець продають за 15-20 грн/кг. А кубоподібний коштуватиме від 10 до 35 гривень за кілограм.

За словами видання, ціни на овочі збільшилися через зменшення пропозиції на ринку. До речі, за колишньою ціною на ринках продають баклажани. Їхня вартість становить 10 грн/кг. Також незмінною залишилася ціна на редиску – 15 гривень за кілограм, на картоплю – 6 гривень за кг, на цибулю – 7-8 грн за кілограм.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні подорожчали овочі "борщового" набору. У порівнянні з 2020 роком, ціни на борщовий кошик збільшилися на 5%. Найбільше зросли ціни на буряк та капусту, а сметана до борщу, навпаки, стала дешевшою за рік.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Україні дорожчає яловичина. З січня поточного року по жовтень в Україні збільшилися ціни на цей вид м'яса стали вищими більш ніж на 40%. Докладніше про актуальні ціни на яловичину читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини