В Україні суттєво подешевшали яблука: експерти назвали причину

Цінники на яблука опустились на 28 відсотків

В нашій країні протягом цього року відчутно подешевшали улюблені соковиті плоди, які залюбки купують українці. Цінники на яблука постійно повзуть вниз. Ця спільна тенденція характерна, як для великих торгових закладів, так і ринків та ярмарок, де можна суттєво затоваритись. Про це інформує ТСН.

За 12 місяців цього року, цінники на соковиті фрукти опустились на 28 відсотків. Кілограм гарних яблук вартує до 13 гривень. Експерти стверджують, що минулого року вони вартували в межах 18 грн за кілограм.

Середовище гуртових ринків пропонує свою вигідну ціну, яка становить від 5 до 12 грн за кіло. Найдешевше вартують яблука таких знаних сортів, як "Чемпіон", Гала"," Айдаред" і "Симиренко". Вже більше вартує соковита продукція сортів "Муцу", "Голден"".

До слова, цього року яблука в садках нашої країни рясно вродили. Тому ціни для покупців є зараз доступними й не кусаються.

Ці соковиті плоди, наче комора різних вітамінів і мінералів, таких як от A, С, В1, В2, РР і Е, а також магнію, фосфору, йоду, заліза, селену, калію, кальцію і цинку. Тому любителі яблук завжди життєрадісні, знають, як побороти стресові ситуації. Ще червонобокі плоди поліпшують роботу мозку і сприяють, аби зміцнювалась ваша серцево-судинна система. Тому один-два плоди завжди мають бути у вашому раціоні протягом дня.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблука. За слова експертів, вартість яблук буде украй невтішною. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати близько 70 гривень за кілограм.