Головна Новини Бізнес Агро Експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблука: дешевих не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблука: дешевих не буде

Ціна на деякі сорти може досягати 70 гривень за кілограм

17 серпня 2021, 09:53
Поділіться публікацією:

Цього року українцям не варто очікувати дешевих яблук на ринках і прилавках магазинів. Про це повідомили в ефірі "Cніданок з 1 + 1", передає ТСН.

Експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблука: дешевих не буде

Експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблука - фото з відкритих джерел

За слова експертів, вартість яблук буде украй невтішною — за низького врожаю ціна за кілограм буде високою. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати близько 70 гривень за кілограм.

Головною причиною подорожчання є несприятливі погодні умови, які спровокували низький урожай не тільки зернових і кісточкових. Фермери також відзначають, що яблук в цьому році буде значно менше, ніж в попередні роки.

Нагадаємо, що в Україні на третину зросла ціна на дині. У розпал сезону вартість цієї баштанної культури коливається в межах 11 гривень за кілограм. Експерти пов'язують такий стрибок вартості динь зі зниженням пропозиції на ринку. Річ у тім, що деякі фермери вже не збирають ранній урожай, а пізній збирати ще не починали. Його чекають в кінці серпня або ж у перші тижні вересня.

У матеріалі видання "Коментарі" також говорилося, що в Україні в період з червня по липень подорожчала деяка група продуктів харчування. Разом з тим на деякі товари ціни стали нижчими. Так, за один місяць найбільше в країні подорожчали ковбасні вироби. У червні їх середня ціна по Україні становила 110,63 грн за один кілограм, а в наступному місяці вартість зросла до 113,56 грн за кілограм. Слідом за ковбасами йде куряче філе. Ціна на цей продукт змінилася на 2,08 грн за кг. Тепер кілограм курячого філе обійдеться споживачеві у 109,70 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини