Головна Новини Бізнес економіка В Україні видали перший кредит під 0%
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні видали перший кредит під 0%

«Доступні кредити 5-7-9%» в Україні повинні видавати 19 банків

9 червня 2020, 19:13 comments1378
Поділіться публікацією:

В Україні перший підприємець рефінансував 1,1 млн грн кредиту під 0% до кінця березня наступного року. Він скористався програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

В Україні видали перший кредит під 0%

Всього за минулий тиждень банки отримали заявок на 390 млн грн під такі кредити. Водночас з початку червня банки, які беруть участь у програмі, видали 51 кредит на суму 32,6 млн грн. Всього українці вже отримали 605 кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на суму в 381,05 млн грн.

Планується, що учасниками програми стануть 19 банків, сукупний розмір чистих активів яких складає 80% всієї банківської системи України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив законопроект про гарантії банкам, який нібито дозволить бізнесу отримувати більш доступні кредити. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко запевняє, що інструмент надання держгарантії допоможе банкам-партнерам урядових програм підтримки бізнесу (дані фінансові установи будуть відібрані пізніше) сміливіше видавати позики малому і середньому бізнесу (МСБ). Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили це рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини