Головна Новини Бізнес економіка В Україну прийшли гроші від МВФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну прийшли гроші від МВФ: подробиці

Гроші в Україну не надійшли безпосередньо від МВФ, а від країн-членів фонду

12 червня 2020, 15:55 comments1432
Поділіться публікацією:


В Україну прийшли гроші від МВФ: подробиці


Україна отримала перший транш Міжнародного валютного фонду (МВФ). На валютні рахунки уряду в Державному казначействі надійшли 2,1 млрд дол. Про це у своєму Twitter повідомив глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій.

За словами керівника Нацбанку, це не гроші безпосередньо МВФ, а країн-членів фонду. Відзначається, що гроші надходили в доларах, євро, ієни і юанях (валюти у СДР).

Раніше "Коментарі" писали, що в рамках співпраці з МВФ Україна повинна до кінця нинішнього року оголосити тендери на продаж не менше двох великих підприємств, а через рік, у червні 2021 року, таких тендерів має бути вже три. Одними з перших в Україні повинні потрапити під приватизацію Одеський припортовий завод (ОПЗ), "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), "Центренерго", "Електроважмаш", вугільна компанія "Краснолиманська", "Президент-Готель"

Нагадаємо, МВФ оприлюднив новий Меморандум про співробітництво з Україною, згідно з яким наша країна повинна отримати наступні транші. Експерти оцінили для видання "Коментарі" зобов'язання, взяті на себе Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини