Головна Новини Бізнес економіка Відомому українському бізнесмену оголосили підозру: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомому українському бізнесмену оголосили підозру: яка причина

СБУ підозрює Черняка у фінансуванні армії РФ

29 грудня 2023, 21:53
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України оголосила підозру відомому українському бізнесмену, горілчаному магнату Євгену Черняку. Про це повідомляє прес-служба СБУ у Telegram, передає портал "Коментарі".

Відомому українському бізнесмену оголосили підозру: яка причина

СБУ оголосила підозру Черняку. Фото з відкритих джерел

Українська спецслужба підозрює власника компанії "Хортиця" у фінансуванні збройної агресії РФ. Зокрема, за версією слідства, компанії Євгена Черняка продовжили вести бізнес з Росією після 24 лютого 2022 року.

Слідство стверджує, що протягом 2022 року підприємства бізнесмена сплатили до бюджету країни-агресора близько шести мільярдів у гривневому еквіваленті податків і зборів.

В СБУ заявили, що під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні були виявлені документи та інші речові докази незаконної діяльності бізнесмена на користь РФ.

Євгену Черняку та ще шістьом топ-менеджерам його компаній оголошено підозри за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

У спецслужбі повідомили, що наразі також вирішується питання про накладення арешту на приватне і корпоративне майно підозрюваних для передачі в управління АРМА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розворот потоків російської нафти на схід після санкцій ЄС і США та європейського ембарго вилився в багатомільярдні втрати для нафтових компаній РФ. Вимушені знижки на нафту, які робили російські компанії для Китаю, коштували їм $9 млрд недоотриманої виручки. З березня до грудня 2022 року сукупна знижка, надана китайським покупцям російської нафти, становила $5,3 мільярдів, а за період з січня по вересень 2023 року — ще $3,7 мільярди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/10748
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини