Ахметов розповів, як заробив свій капітал

Український бізнесмен Рінат Ахметов розповів, що перші свої гроші заробив граючи в карти.

Найбагатша людина України Ринат Ахметов розповів як отримав свій перший капітал – виграв його під час гри в карти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю українського бізнесмена Рината Ахметова для видання The Washington Post.

Ринат Ахметов є найбагатшою людиною України. До анексії Донбасу, де були розташовані значні активи бізнесмена Ахметов мав статки близько 16 млрд доларів. З початку російського нападу на Україну у 2022 році статки Рината Ахметова скоротились на понад 7 млрд і тепер становлять 4,3 млрд доларів.

Найбільші втрати для бізнесмена стали металургійні заводи в Маріуполі, особливо "Азовсталь", який був фактично знищений через російську агресію.

В інтерв’ю для видання The Washington Post Ахметов розповів про перші дні війни в Україні. Бізнесмен зазначив, що залишається увесь час в Україні. Окрім того, допомагає фінансово та гуманітарно, адже закупив різних речей на 100 млн доларів – від їжі до безпілотників.

"Я не олігарх. Я ніколи не був і не збираюся бути олігархом. Я найбільший приватний інвестор, роботодавець і платник податків в Україні", - розповів Ахметов

Окрім війни український бізнесмен розповів, як отримав свої перші прибутки.

"Скажу вам чесно, свій перший капітал я заробив грою в карти", - сказав Ахметов.

Попри процвітаючий бандитизм у 90-х Ринат Ахметов зазначив, що не займався кримінальними справами в ті часи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що завод Ахметова почав виготовляти бункери для українських військових.

Також "Коментарі" писав про українську енергетику, яка перебуває в заручниках олігархів.