Головна Новини Бізнес новини компаній Завод Ахметова почав виготовляти металеві бункери для військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Завод Ахметова почав виготовляти металеві бункери для військових

Український бізнесмен переорієнтовує своє виробництво.

14 вересня 2022, 18:12 comments1390
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найбагатший бізнесмен України Рінат Ахметов та його завод "Метінвест" почали виготовляти сталеві бункери для українських військових. Про це повідомляє інформаційний портал Bloomberg.

Завод Ахметова почав виготовляти металеві бункери для військових

Завод Ахметова почав виготовляти металеві бункери для військових. Фото з відкритих джерел

Капсули виробництва компанії Ахметова можна використовувати як схованки під час нападів, перетворити на їдальні чи польові лазні. Один такий бойовий бункер коштує близько 200 тис. гривень. Компанія українського бізнесмена вже доставила на передову 10 таких конструкцій безкоштовно. В планах випускати 20 бункерів щомісяця.

Сталеві бункери можна перевозити частинами та складати на місці, що дозволяє перевозити конструкцію швидко та безпечно. Вага однієї деталі бункера складає близько 50 кг. Ці сховища мають витримувати удар 155-мм снаряда, якщо будуть розміщені на 1,5 метра під землею.

Бункерні конструкції виробляються на заводі "Метінвест" у Запоріжжі. Ахметову також належить завод "Азовсталь", який перетворився на місце довготривалого опору українців.

Рінат Ахметов є найбагатшою людиною в Україні та власником System Capital Management, найбільшого промислового конгломерату країни. Також Ахметов має інвестиції в металургійній, гірничодобувній та енергетичній сфері. За даними видання Bloomberg Billionaires Index, статки українського бізнесмена оцінено в 5,6 мільярда доларів.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, про смерть російського бізнесмена. Цей випадок став вже дев'ятим цього року, коли топ-менеджери в Росії гинуть за дивних обставин. Один російський бізнесмен вистрибнув з вікна лікарні, тоді як інший покинув власний катер на повному ході та втопився.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини