Аналітик Morgan Stanley розповів, хто може стати першим в світі трильйонером

Відомого підприємця і раніше називали першим потенційним трильйонером, проте аналітики робили ставку насамперед на акції іншої його компанії

Аналітик розповів про те, хто може стати першим у світі трильйонером. Про це повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на аналітика фінансового конгломерату Morgan Stanley.

Експерти вважають, що відомий підприємець Ілон Маск може стати першим трильйонером завдяки компанії SpaceX. Аналітик конгломерату Адам Джонас говорить, що SpaceX "кидає виклик будь-якому упередженого поданням" про можливості ракет-носіїв, двигунів та допоміжної інфраструктури.

"Деякі клієнти Morgan Stanley кажуть, що якщо Маск стане першим трильйонером, то не через Tesla. На думку інших, SpaceX може стати найдорожчою компанією у світі, а не тільки в космічній галузі ", - додав Джонас.

Для довідки: на цей момент, стан Маска оцінюється у 241,4 мільярда доларів, при цьому частка SpaceX в ньому становить менше ніж 17%. На початку жовтня оцінка SpaceX перевищила 100 мільярдів доларів. Таким чином, вона стала другою за вартістю приватною компанією у світі.

Аналітик же оцінює вартість SpaceX у 200 мільярдів доларів, сприймаючи її не як одну компанію, а як кілька, які займаються космічною інфраструктурою, дослідженнями глибокого космосу і спостереженнями за нашою планетою.

Відзначається, що Маска і раніше називали потенційним першим трильйонером, проте аналітики робили ставку насамперед на акції іншої його компанії - Tesla.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що в американській компанії Facebook вирішили змінити свою назву. Згідно з даними опублікованими в засобах масової інформації, представники компанії можуть назвати нову назву вже на наступному тижні. Однією з причин для ребрендингу може бути бажання компанії перестати асоціюватися виключно з соціальними мережами.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що американське відомство NASA показало, як пройшов запуск місії під назвою "Люсі". Її метою буде вивчення троянських астероїдів.