Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на бензин в Україні можуть зрости вже цього тижня — прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на бензин в Україні можуть зрости вже цього тижня — прогноз

Українським водіям рано радіти — зростання вартості пального продовджується

3 березня 2021, 19:43
Поділіться публікацією:

Ціна на бензин та дизельне паливо невпинно продовжує зростати. Найближчим часом зниження вартості "горючки" очікувати не доводиться. Такий невтішний прогноз аналітика TeleTrade Сергія Родлера повідомляє видання "Сегодня".

Ціни на бензин в Україні можуть зрости вже цього тижня — прогноз

Водіям не розслаблятися: ціни на бензин продовжують рости. Фото із відкритих джерел

На переконання спеціаліста, після довгої "сплячки" нарешті на світових біржах догори поповзла нафта. Відповідно, "стрибають" і цінники на бензин різних марок та дизпаливо на українських автозаправних станціях.

На думку Родлера, вартість бензину найближчими днями може відрізнятися від сьогоднішніх на 50-70 копійок.

Цьому також сприяє не найкраща динаміка національної валюти — долар систематично продовжує дорожчати, повільно, але впевнено. Сергій Родлер переконаний, що гривня продовжить своє "падіння" і в березні. На жаль, за словами експерта, міцність вітчизняної валюти не вигідна навіть українському уряду, що вже говорити про експортерів.

Але якщо гривня та нафта є постійними чинниками, що регулюють ціни на бензин, то нині до загального списку додався ще й інший фактор — людський. Чи, швидше, підприємницький.

Аналітик стверджує, що представники українських АЗС довго займалися стримуванням цін, незважаючи на позитивну динаміку ринку нафти. Через це зростання ціни на бензин видається українським водіям раптовим і доволі відчутно б’є по кишені.

"Крім цього, низький попит через свята і локдаун лозволив гравцям [паливного ринку — ред.] реалізовувати бензин за "старими" цінами. Нині ж активність споживачів почала відновлюватися, а, отже, компаніям доведеться більше рахуватися із ринковою кон’юктурою", — підкреслив експерт.

Додамо, що станом на 3 березня середня вартість бензину марки А-95 дорівнює 28,30 грн/л. Пальне класу "преміум" (також А-95) обійдеться трохи дорожче — 29,72 грн/л. Бензин А-92 коштує 27-29 грн/л. А водії, які користуються автівками на "дизелі", заплатять за літр палива 27,70 грн.

Ціни на бензин в Україні можуть зрости вже цього тижня — прогноз - фото 2

Слід зазначити, що газ для автомобілів зовсім трохи подешевшав. Нині за нього просять 15,38 грн/л. Такі дані надає "Консалтингова група А-95".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" цікавилися експертною думкою стосовно того, коли припиниться зростання цін на бензин. Спеціалісти пояснили, чи може впливати влада на ринок пального в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини