Деякі монети готові купувати за тисячі гривень: як відрізнити рідкісні 50 копійок (ФОТО)

Монети можна продавати на спеціалізованих електронних аукціонах

Монети, номінал яких 50 копійок і які викарбувані в 1992-му році, можуть коштувати близько 4 000 гривень. Дорогі різновиди копійок визначаються за допомогою аверсу, реверсу і ребер монет. Відповідну інформацію оприлюднив профільний портал Monety.

Зазначається, що 50 копійок, що мають опуклий щит зі утисненим тризубом, можуть купувати від 2500 до 3700 гривень. Такі монети були виготовлені за допомогою англійських штемпелів на Луганському монетному дворі. В результаті помилки в ескізах, щит отримав опуклу форму і деформувався тризуб. У колах "знавців" такі монети називають "англійками".


50 копійок 1992 року можна продати і в межах 2000 гривень. Як правило, такі копійки мають вузький середній зуб тризубця, вісім насічок на ребрі (гурті) і ще деякі особливості.


Існують і більш дешеві різновиди 50 копійок, які оцінюють в районі 300 гривень. Монети мають п'ять ягід, зображених у середній грона, дрібну насічку на гурті, а також товстий середній зуб тризубця.


Найбільш дешевим різновидом 50 копійок 1992 року є монети, у яких чотири ягоди в третьому гроні і ребра з дрібною насічкою. Вартість описаної монети, як правило, не перевищує 50 гривень.


На порталі зазначають, що монети можна продавати на спеціалізованих електронних аукціонах або ж на популярних ресурсах для розміщення оголошень.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч: як виглядає рідкісна копійка, дивіться в матеріалі нашого порталу.