Головна Новини Бізнес фінанси Долар стрімко дорожчає: як коронавірус впливає на курс валют
commentss НОВИНИ Всі новини

Долар стрімко дорожчає: як коронавірус впливає на курс валют

Світові ринки відреагували на новини про новий штам коронавірусу

21 грудня 2020, 23:48
Поділіться публікацією:

На тлі новин про новий штам коронавірусу сьогодні на світових ринках акції різко впали, також впали й ціни на нафту, а ось курс долара помітно виріс. Про це повідомляє Reuters.

Долар стрімко дорожчає: як коронавірус впливає на курс валют

Фото: Depositphotos

На Уолл-Стріт базовий фондовий індекс S & P 500 впав на 1,7%, в той час, як загальноєвропейський індекс STOXX впав на 2,6%. В обох регіонах різко впали акції компаній, що займаються туризмом і відпочинком, які, як очікувалося, повинні були стати одними з найбільших бенефіціарів відновлення економічного зростання.

Індекс акцій MSCI по всьому світу знизився на 1,55%.

Новий штам коронавірусу, який, як кажуть, на 70% активніше передається, ніж оригінальний, загнав близько 16 мільйонів британців під більш жорсткі обмеження і спонукав кілька країн закрити свої кордони з Великобританією. Ці події затьмарили новини про те, що Конгрес США погодив додаткові фінансові стимули на суму 900 мільярдів доларів.

Побоювання з приводу нової напруги через пандемію стали стимулом для зростання долара підняли долар, який на минулому тижні впав до двох з половиною річних мінімумів. Рік тому індекс долара був вищий на 0,11%.

З іншого боку, побоювання з приводу вірусу, а також відсутність торгової угоди після Brexit напередодні крайнього терміну — 31 грудня — сильно тиснули на фунт. Минулого року він був нижче на 1,53% і склав 1,3321 дол. за фунт.

Курс євро також впав на 0,37% — до 1,221 долара.

Тим часом сировинні товари, які, як очікувалося, виграють від зростання в наступному році, впали в понеділок.

І Brent, і американська нафта WTI впали більш ніж на 3%, в той час, як мідь впала з позначки 8 тис. дол. за тонну, яку вона нещодавно масштабувала вперше з 2013 року.

Проте, Еміль ван ден Хейлігенберг, керівник відділу розподілу активів в Legal & General Investment Management, передбачив, що очікуване розгортання вакцини обмежить широке падіння ринку.

На Уолл-стріт індекс Dow Jones Industrial Average впав на 258,97 пункту, або 0,86%, до 29 920,08, індекс S&P 500 втратив 57,89 пункту, або 1,56%, до 3 651,52, а індекс Nasdaq Composite впав на 193,35 пункту, або 1,52%, до 12 562,29.

Волатильність американських акцій підскочила, коли індекси впали. Індекс волатильності Cboe, відомий як "індикатор страху Уолл-Стріт", досяг найвищого рівня з початку листопада.

Зросли також активи-притулки, такі як державні облігації Німеччини та США. Еталонні 10-річні казначейські облігації США в останній раз виросли в ціні на 5/32% до прибутковості 0,933% з 0,948% пізно ввечері в п'ятницю.

Золото, яке зазвичай підіймається під час заворушень, трохи зросло після падіння на 1,3% раніше в ході сесії.

Нагадаємо, курс долара США різко знизився через побоювання з приводу відкладеного фіскального стимулювання США на тлі сплеску випадків COVID-19 і зростаючої ймовірності того, що Великобританія вийде з Європейського Союзу без угоди, яка послабила бажання ризикувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини