Гетманцев розповів, кого з-поміж ФОП звільнять від штрафів та анонсував зміни до закону

Данило Гетманцев анонсував зменшення розміру штрафів впродовж перехідного періоду

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і народний депутат Данило Гетманцев анонсував внесення поправок до закону про обов'язкове застосування РРО для підприємців. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Депутат розповів, що буде зареєстровано новий законопроект, який вноситиме правки й голосувати за нього представники монобільшості планують у вівторок, 1 лютого.

Цей документ передбачатиме звільнення від штрафів всіх підприємців заднім числом, а також зменшення суми штрафу в десять разів порівняно з тією, що визначена законом. Станом на 26 січня жодного штрафу для ФОП не було виписано.

"Серед платників єдиного податку, для яких РРО стало обов'язковими з 1 січня, хто встановить РРО, буде сплачувати штраф в сумі 10% від встановлених за законом. Зараз встановлено 100%, до кінця року - 10% Це адаптаційний період, аби люди не лякалися штрафів, аби люди спробували попрацювати й освоїли всі технології", - наголосив нардеп.

Такий перехідний період, коли штрафи будуть зменшені в десятеро, діятиме до кінця 2022 року для платників єдиного податку, які встановлять касові апарати до 1 березня.

"Ті, ФОП, хто встановлять РРО/ПРРО до 1.03, протягом 2022 року, сплачують штрафи (у разі порушення) у розмірі 10% від встановлених у законі. Ті, хто не встановить – на повну. РРО все встановити повинні, ніяких відстрочок системи не буде", - додав депутат.

Нагадаємо, що 25 січня під Верховною Радою відбулися сутички між мітингарями та поліціянтами. В результаті затримали 63 осіб.

Як повідомляв портал, щодо запровадження РРО, то дискусію з цього приводу Данило Гетманцев вважає взагалі позбавленою будь-якого сенсу та непотрібною. Тим більше, що касові апарати давно вже запроваджено у всіх цивілізованих країнах Європи, а також у державах, з якими межує Україна. Введені вони також у США та країнах Азії та Африки.