Головна Новини Бізнес податки ФОПам відстрочать штрафи за незастосування касових апаратів: Гетьманцев розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ФОПам відстрочать штрафи за незастосування касових апаратів: Гетьманцев розкрив подробиці

Підприємцям можуть дати ще місяць на реєстрацію касових апаратів

9 січня 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Народні обранці можуть до 1 лютого відкласти штрафи для фізичних осіб-підприємців, які так і не обзавелися касовими апаратами, як того вимагає законодавство. Відповідні зміни до законодавства пропонує голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. Як повідомляє видання "Коментарі", про це нардеп розповів в ефірі телеканалу "Espreso.TV".

ФОПам відстрочать штрафи за незастосування касових апаратів: Гетьманцев розкрив подробиці

Данило Гетьманцев Фото: epravda.com.ua

Данило Гетьманцев зазначив, що влада йде назустріч, насамперед, дрібному бізнесу. Саме тому він уже виступив із ідеєю внести зміни до законодавства, щоб гарантувати підприємцям, що їм не доведеться сплачувати штраф, якщо вони до 1 лютого не зуміли з тих чи інших причин зареєструвати РРО.

Щодо запровадження РРО, то дискусію з цього приводу Данило Гетьманцев вважає взагалі позбавленою будь-якого сенсу та непотрібною. Тим більше, що касові апарати давно вже запроваджено у всіх цивілізованих країнах Європи, а також у державах, з якими межує Україна. Введені вони також у США та країнах Азії та Африки.

"Це елементарний інструмент обліку товару, який гарантує права споживачами та гарантує державі те, що податки сплачені", – наголосив Гетьманцев.

Він додав, єдині, хто стоїть за такими дискусіями і хто виграє від незрозумілих обговорень – це політики, які намагаються підбурювати людей, підбурювати тих самих ФОПів, розповідаючи їм різні міфи, агітуючи людей на масові акції протесту.

Читайте також на порталі "Коментарі" – аналітик розповів про "сюрпризи" від влади у скандальному законопроекті №5600.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини