Хто з українців є найбільшими власниками біткоїнів: перший національний список

До першого в Україні рейтингу володарів криптомонети № 1 потрапили як відомі особистості, на кшталт бізнесмена Ігоря Коломойського, так і зовсім непублічні люди

Видання Bitcoin Magazine Ukraine у дебютному друкованому випуску опублікувало перший національний список власників біткоїнів. В цьому списку люди різного статусу та професії – депутати, бізнесмени, які були в рейтингу 100 найбагатших українців Forbes Україна, підприємці, чиновники, правоохоронці та навіть волонтери.

Здавалося б, що обʼєднує одеських депутатів Дмитра Палпатіна, Івана Бойченка, Анатолія Урбанського, суддю з Хмельницького, інспектора патрульної поліції та волонтера? Всі ці люди мають у власності біткоїни на мільйони доларів та стали учасниками першого в українській історії списку 50 найбільших власників біткоїнів, який презентував Bitcoin Magazine Ukraine.

Найбагатший учасник списку, колишній депутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін має 7711 BTC, або більше $178 млн. Найменшу кількість біткоїнів – по 50 біткоїнів кожен, або $1,15 млн, – мають екс-заступник міністра оборони Ігор Халімон, що після звільнення отримав офіційну підозру в нанесенні збитків армії під час закупівлі продуктів харчування, та депутат Полтавської міської ради Євген Ніколаєнко.

Зазначається, що рейтинг власників біткоїнів формували на основі відкритих декларацій чиновників, матеріалів судових справ в Україні та Великій Британії, інформації від держорганів та даних від власників активів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у США чоловік вкрав біткоїни на мільярди доларів: як йому це вдалося.

Також видання "Коментарі" повідомляло - які причини падіння ринку криптовалюти й що буде з біткоїнами.