Головна Новини Бізнес економіка Які причини падіння ринку криптовалюти й що буде з біткоїнами
commentss НОВИНИ Всі новини

Які причини падіння ринку криптовалюти й що буде з біткоїнами

Ринок криптовалюти в 2022 році показав падіння й нестабільність

1 червня 2022, 10:05 comments3881
Поділіться публікацією:

На початку травня ринок криптовалюти показав падіння — впала ціна біткоїна, Ethereum, Solana та інших альткоїнів. Згідно з даними, зібраними CoinGecko, який аналізує ринок цифрових валют, ринкова капіталізація ринку криптовалюти скоротилася більш ніж удвічі з пікового значення близько 3 трлн доларів у листопаді до 1,3 трлн доларів. У травні ціна біткойна впала нижче за 30,000 доларів США. Біткойн є найбільшою у світі торговою криптовалютою, на яку припадає понад 40% ринку. Чому це сталося й чого очікувати інвесторам, майнерам та власникам віртуальних активів розповів експерт Олександр Болтян, аналітик компанії Esperio.

Які причини падіння ринку криптовалюти й що буде з біткоїнами

Фото ілюстративне / Pixabay

"Спад на ринку криптовалют викликаний двома основними факторами: діями Федеральної резервної системи США(ФРС) щодо боротьби з високою інфляцією та стабілізації ринків, а також через крах terraUSD, так званого стейбл-коїна", — пояснює аналітик.

За його словами, на початку 2020 року ФРС знизила відсоткову ставку, щоб впоратися з економічним спадом, спричиненим пандемією, по суті вливаючи більше грошей у домогосподарства та підприємства. Однак зросла інфляція, рівень став найвищим за останні 40 років.

Трейдери вкладали свої гроші в очікуванні вищого прибутку, що призвело до зростання ліквідності та здорожчання більшості класів активів, до яких увійшли й традиційні фондові ринки та ринки криптовалют.

"Для контролю над збитками в травні ФРС підвищила відсоткові ставки на пів відсотка, що стало найбільшим збільшенням приблизно за два десятиліття. ФРС також перебуває у процесі скорочення грошової маси задля її подальшого стримування інфляції й, як очікується, продовжить підвищувати ставки у майбутньому. Все це нервує інвесторів. Фондові індекси Standard & Poor's 500 та Nasdaq впали більш ніж на 20% від початку року", — додає Олександр Болтян.

Аналітик також пояснює, чому токени luna втратили 99% своєї вартості у травні. Вплив на цей токен має terraUSD, відома під своїм ім'ям у списку як UST. Це дві криптовалюти, створені мережею Terra, блокчейн-проектом, розробленим у Південній Кореї. Luna виступає як заставна валюта для токена UST, вартість якого прив'язана до долара США. Тобто вартість 1 UST завжди повинна становити 1 долар. Якщо вартість впаде нижче за долар, то монета може бути "спалена". Коли ціна UST впала, великі власники luna перевели в готівку, внаслідок чого пропозиція токенів luna підскочила, а ціна впала. 

"Стабільним крипторинок зараз назвати не можна. Проте два основних тригери для продажу вже відіграли. І якщо ціна утримуватиметься вище за рівень у 30,000 доларів США, то це може стати моментом для зростання до 40,000 доларів США в поточному році. Однак, якщо вартість опуститься під локальну підтримку, то дуже скоро ми побачимо розпродаж до 20,000 доларів США. Прогнози про падіння ціни Біткоїн до нуля ми не робимо, тому що це було б надто простим завершенням життя мільярдної індустрії. Імовірно, що всі криптовалюти стануть простим платіжним засобом і їхня вартість стабілізується в комфортному середньому діапазоні нижче 20,000 доларів США", — говорить експерт.

Як писав портал, в майбутньому є перспективи розвитку електронної платіжної системи, де будуть використовуватися електронні гроші. Ними можуть стати криптовалюта або електронні гривні. Раніше голова департаменту стратегії та розвитку Нацбанку Арсен Макарчук заявляв, що місцеву цифрову українську валюту (CBDC) введуть в експлуатацію наприкінці 2022 року. Які є перспективи на фінансовому ринку розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини