Головна Новини Бізнес фінанси Індексація пенсій: відома сума підвищення з березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Індексація пенсій: відома сума підвищення з березня

В уряді прийняли рішення

22 лютого 2021, 18:50 comments1239
Поділіться публікацією:

Уряд схвалив рішення про індексацію пенсій в Україні на 11% з наступного місяця – березня. Про це йдеться на "Урядовому порталі".

Індексація пенсій: відома сума підвищення з березня

Фото з відкритих джерел

Відповідну постанову Кабінет міністрів України ухвалив сьогодні, 22 лютого.

Так, індексація пенсій буде проведена з 1 березня. Показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера, встановлено на рівні 11%. За даними Кабміну, це відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік, а також 50% показника зростання середньої зарплати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за останні три календарні роки.

"У результаті реалізації постанови очікується, що пенсії підвищаться у 8 мільйонів людей", — йдеться у повідомленні уряду.

Повідомляється, що розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 грн. Тоді як мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 грн.

Також зазначено, що підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Нагадаємо, індексація пенсій в Україні має початися з першого березня. Проте існує ризик перенесення цієї процедури на більш пізній період. Про причини ризику раніше повідомляв наш портал. У цьому році планується підвищення пенсії громадянам у віці 65 років в січні та в грудні. Це стосується тих, хто має необхідний стаж.

Як раніше повідомлялося, в Україні значно підвищили розміри пенсійних виплат. Кабінет міністрів погодив бюджет Пенсійного фонду нашої країни на 2021 рік, в якому були закладені етапи перерахунку для переважної більшості українських пенсіонерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини