Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО)

Ціна монети залежить від року її випуску

В Україні нумізмати полюють за старими монетами. Так, наприклад залізну гривню, виготовлену з гладким (без написів, насічок і малюнків) гуртом (ребром) можна продати за тисячі гривень. Залежно від року випуску, ціна такої монети може варіюватися в межах 25 тис. грн. Про це пише OBOZREVATEl, посилаючись на дані профільного аукціону.

Відзначається, що напередодні одну гривню 1992 року продали за 24,5 тис. грн. Отримати рідкісну монету хотіли 53 учасники. В результаті здобула перемогу краща пропозиція.


За залізну гривню 2001 року випуску на аукціоні заплатили 2,3 тис. грн. За монету з гладким гуртом змагалося 36 учасників.


За більш ніж за 2 тис. грн на аукціоні придбали гривню, виготовлену у 2013 році. Її тираж складав всього 5 тис. штук, і на ній зображувалися каштани з річного набору.


Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що нумізмати готові купувати монети рідкісних номіналів за тисячі гривень. Також вони полюють за тими з них, які мають брак в карбуванні або вазі.

Також в матеріалі нашого порталу можна прочитати, що деякі українські монети номіналом в 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок. Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датовані 2008 роком і мають брак виробництва, оцінюються у 250 тисяч гривень. Саме така ціна зіпсованої монети на торгах.