Головна Новини Бізнес фінанси Шахраї оформили кредит без вашої згоди: що робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї оформили кредит без вашої згоди: що робити

Шахрайство є злочином, тому згідно з чинним законодавством, ви можете звернутися до поліції з відповідною заявою

26 березня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Що робити, якщо вам надходять дзвінки від колекторів або фінансових установ із вимогою повернути кредит, який ви не оформлювали? Як діяти, якщо ви стали жертвою шахраїв, розповіли в "Блозі права", передає Finance.ua.

Шахраї оформили кредит без вашої згоди: що робити

Найперше варто з'ясувати повну інформацію, що стосується заборгованості: дату оформлення, хто є кредитором, суму кредиту. Якщо є можливість, то потрібно ознайомитися з документами, які є в банку, і отримати їхні копії. Це може бути заява на отримання кредиту, паспортні дані, ІПН тощо. 

Після того, як вам вдалося дізнатися, хто є кредитором (банк, фінансова установа), слід скласти лист і відправити в потрібне відомстві. У зверненні слід прояснити ситуацію, розповівши, що вами не був оформлений кредит, відповідно і коштів ви не отримували. Повідомляється, що потрібно обов'язково вимагати копію електронної анкети-заявки, копії документів, що підтверджують перерахування або видачу коштів. Якщо кредит переданий в колекторську компанію — там вам повинні надати договір переуступки заборгованості.

Варто пам'ятати, що шахрайство є злочином, тому згідно з чинним законодавством, ви можете звернутися до поліції з відповідною заявою. Джерело повідомляє, що співробітники правоохоронних органів повинні відкрити провадження й розпочати досудове розслідування.

Коли відомості будуть внесені до ЕРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань), варто надати кредитору копію виписки про це.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, чи зможе держава захистити українців від свавілля колекторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини