Головна Новини Бізнес фінанси НБУ встановив курс валют: гривня зміцнюється
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ встановив курс валют: гривня зміцнюється

Поки долар і євро в Україні дешевшають, курс банківських металів зростає

8 жовтня 2020, 17:27
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 9 жовтня на рівні 28,28 грн за долар, водночас курс гривні до євро на п'ятницю встановлено на рівні 33,28 грн за євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

НБУ встановив курс валют: гривня зміцнюється

Офіційний курс долара за останній банківський день знизився на 4 копійки — сьогодні він був на рівні 28,32 грн за долар. Разом з тим офіційний євро протягом останнього банківського дня подешевшав на 5 копійок — за станом на 8 жовтня курс був встановлений на рівні 33,33 грн за євро.

Також Нацбанк встановив курс банківських металів на 9 жовтня. Вартість золота встановлена на рівні 53 700,09 грн за унцію, що на 237,69 грн більше, ніж днем раніше. Курс срібла встановлений на рівні 682,04 грн за унцію — на 13,04 грн більше, ніж на 8 жовтня. Вартість платини в п'ятницю буде на рівні 24 627,66 грн за унцію, що на 170,17 грн більше, ніж сьогодні.

Крім того, курс Bitcoin станом на вечір четверга становить 10 747 дол.

Нагадаємо, Світовий банк прогнозує, що Україна введе нові карантинні обмеження на тлі "другої хвилі" коронавірусу в Україні. Також економісти розповіли про вплив пандемії на економіку України. Чи актуальний прогноз? Чи були шанси у нашої влади не допустити такого падіння? Які важелі так і не були застосовані, що ще можна зробити, щоб поліпшити економічну ситуацію? Відповіді на ці питання для видання "Коментарі" дали експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини