Одну копійку готові купувати за тисячі гривень: як відрізнити рідкісну монету (ФОТО)

Варто звернути увагу на форму листя і гравіювання зерен

Одну копійку, яка датована 1992-му роком, нумізмати можуть придбати в тисячі разів більше номіналу. Ціна монети може варіюватися в межах від 5 до 15 тисяч гривень, в залежності від форми листя і гравіювання зерен на копійці. Про це повідомив профільний портал Monety.

На порталі повідомляється, що 1 копійка 1992 року вартістю від 10 000 до 15 000 гривень має дрібні ягоди, ступінчасту верхівку правого верхнього листа зліва і справа, а також різні варіанти гравіювання зерен. У виданні також зазначили, що існує схожий різновид монети 1.35АЕ, проте вона має великі ягоди на реверсі, і оцінюється в 50-100 гривень.


1 копійка, ціна якої від 4600 до 7000 гривень має великі ягоди, перемичку між першим і третім зернами другого колоса, а також закруглену верхівку правого верхнього листа. Якщо ягоди дрібні - це різновид 1.11АА, і така монета цінності не представляє.


У виданні також продемонстрували, який вигляд мають монети, вартістю від 600 до 900 гривень. Ця копійка має випрямлення верхівку правого верхнього листа, дрібні ягоди.

Відзначається, що рідкісні монети можна як продавати, так і купувати на профільних аукціонах.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні 10 копійок, які датовані 1992 роком, можна продати від 20 до 14 000 гривень. Незважаючи на те, що оформлення монет однакове: на аверсі зображено тризуб, а також присутній напис "Україна 1992", відрізнити рідкісні 10 копійок від тих, які не є цінними, можна за допомогою герба, кількості і розміщення ягід і гурту. 10 копійок, які можна продати дорожче всього - за 14 тисяч гривень - повинні мати опуклий щит, в ньому втиснутий тризуб. На ребрах монети повинна бути дрібна насічка.