Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, які продукти подорожчають в квітні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які продукти подорожчають в квітні в Україні

Експерт розповів, на скільки зростуть ціни на продукти в Україні

1 квітня 2021, 13:18
Поділіться публікацією:

Тенденція до зростання цін на продукти харчування в Україні зберігається і продовжиться у квітні. Про це заявив в матеріалі видання "Коментарі" заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук.

Стало відомо, які продукти подорожчають в квітні в Україні

Фото з відкритих джерел

За словами експерта, дорожчати будуть овочі — картопля, капуста, цибуля, морква. Оскільки старий урожай вже закінчується. А на вартість того, що залишився, впливають умови зберігання — для потрібної температури в сховищах необхідна електроенергія, яка також подорожчала.

"Через це не слід очікувати і низьких цін на новий урожай тепличних овочів, які в квітні почнуть з'являтися на прилавках, — попереджає експерт. — В середньому до нового врожаю овочі подорожчають на 5%-6%".

Так, картопля старого врожаю, який зараз коштує 11-12 гривень, може додати в ціні ще 60-70 копійок.

Капуста, морква, цибуля, що займають цінову позицію в середньому від 5 до 7 гривень, можуть подорожчати на 40-50 копійок.

М'ясо також подорожчає, за словами Дениса Марчука. Свинина може додати в ціні до 10% і буде коштувати до 150 гривень за кілограм.

Крім того, зростуть приблизно на 1,5%-3% ціни й на молочну продукцію.

"Причиною є подорожчання сировини. На вітчизняному ринку відчувається його нестача через стрімке скорочення поголів'я худоби в промисловому секторі", — пояснив експерт.

Найбільше з цієї категорії може подорожчати олія, оскільки це найбільш молокомісткий продукт: до 3 гривень на кілограмі масла жирністю 72,5%-73%. Тож пачка у 200 г додасть в ціні 60 коп.

Підвищаться ціни й на молоко й кефір — на 40-70 копійок відповідно.

Раніше повідомлялося, як буде змінюватися курс валют в Україні. Озвучено прогноз на квітень і наступні місяці 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини