Стало відомо, як може змінитися ціна на золото найближчим часом

Експерти спрогнозували, що буде відбуватися на ринку золота в квітні

На ринку золота в квітні буде спостерігатися досить спокійна ситуація. Про це йдеться в статті видання "Коментарі".

Незважаючи на те, що з початку року ціни на золото дещо просіли, в квітні різких рухів не буде, вважає економіст Владислав Банків.

Тоді як аналітик Олексій Кущ прогнозує, що золото, швидше за все, продовжить падіння, а "точкою опори" можна вважати позначку в 1700 доларів за унцію - все буде крутитися навколо цього рівня. У зв'язку з цим експерт радить звернути увагу на срібло, яке має більше шансів на перехід в зростання, ніж золото.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що з золотом все просто і зрозуміло.

"За ступенем відновлення американської економіки інтерес до золота падає, відповідно, падають і ціни на нього, - пояснює експерт. - Тому зараз в світі чекають зниження цін на золото або, точніше, уповільнення його динаміки, коли попит і ціни істотно змінюватися не будуть".

За словами Охріменка, вартість золота на рівні 1700 доларів за унцію буде ще довго у нас перед очима. Справа в тому, що золото дорожчає в період криз і паніки. Але світова економіка вже почала відновлення.

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в Україні може вдарити по гривні. Аналітик назвав діапазон курсу, в якому опиниться гривня до долара найближчим часом. За словами експерта, головні чинники ринку - епідеміологічна ситуація і обстановка на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що коливання курсу долара залежать від сезону. Експерти розповіли, в яку пору року найчастіше дешевшає долар в Україні.