Головна Новини Бізнес фінанси У Мінфіні розповіли, що буде з тарифами після траншу МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні розповіли, що буде з тарифами після траншу МВФ

Остаточне рішення про те,чи виділяти Україні транш у 5 мільярдів доларів чи ні, Міжнародний валютний фонд ухвалить вже на наступному тижні у вівторок, 9 червня

5 червня 2020, 08:44 comments3315
Поділіться публікацією:

Україна не буде підвищувати тарифи на комунальні послуги для населення заради кредиту МВФ. А деякі показники в платіжках, і зовсім, можуть зменшитися. Про це під час програми "Право на владу" розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

У Мінфіні розповіли, що буде з тарифами після траншу МВФ

Україна дійсно налаштована отримати черговий доларовий транш від МВФ вже найближчим часом, і для цього має виконати певні умови. Однак про підвищення тарифів для населення не йдеться. В Угоді з Фондом немає такого пункту.

"Ми, як країна, беремо на себе певні зобов'язання. Але серед них немає вимоги підвищити тарифи. Ще раз це підкреслюю", — сказав міністр.

При цьому Марченко розповів, що буде з тарифами, якщо ввести ринкову ціну на газ і опалення для населення.

"Ціна, яку ми мали в цьому опалювальному сезоні, яку ми бачимо у всіх нормативних документах, це більше 4 тисяч гривень. Тоді як на ринку ми бачимо фактичну ціну — 2 тисячі 275 гривень. Це травень. Відповідно, ціну будемо знижувати. Якщо враховувати цю умову, то на опалювальний сезон буде ціна знижена", — запевняє Марченко.

Разом з тим, згідно з вимогами МВФ, в Україні будуть продовжуватися реформи у медичній, освітній та пенсійній сферах.

"Це перехід на інші моделі фінансування. Це нормально. Не бачу ніякої проблеми в цьому. Там не записано, що є така реформа і вона робить якісь злі речі. Щодо цього дискусії немає", — підсумував глава Мінфіну.

При цьому, наприклад, про підвищення пенсійного віку не йдеться.

Чи отримає Україна новий кредит від Міжнародного валютного фонду, Рада директорів вирішить у вівторок, 9 червня. Попередньо, Києву хочуть виділити 5 мільярдів доларів. 

Раніше "Коментарі" розповідали про майбутню пенсійну реформу детальніше. Чи реально, взагалі, виконати те, що вимагає МВФ?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини