Головна Новини Бізнес фінанси Україна на порозі торговельної війни з ЄС через «квоти Фірташа»
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на порозі торговельної війни з ЄС через «квоти Фірташа»

Джерело повідомило, як через введення «квот Фірташа» може постраждати торгівля між Євросоюзом і Україною

5 червня 2020, 16:37 comments2170
Поділіться публікацією:

Євросоюз може жорстко покарати Україну, якщо наша країна введе обмеження на ввезення мінеральних добрив з ЄС та інших країн – так звані "квоти Фірташа". Про це передає Telegram-канал "Інсайдер.Юа", публікуючи листування учасника переговорів з боку ЄС та представника українського бізнесу.

Україна на порозі торговельної війни з ЄС через «квоти Фірташа»

Згідно з листуванням, якщо Мінекономіки введе квоти на імпорт добрив, Євросоюз зі свого боку в дзеркальних обсягах знизить квоти на імпорт курятини з України, зерна та інших товарів.

За даними джерела, європейські партнери вже поінформували головного лобіста "квот Фірташа" – заступника міністра економіки та торгового представника України Тараса Качку, про наслідки введення таких обмежень.

Повідомляється, що так звані "квоти Фірташа" – це обмеження імпорту в Україну мінеральних добрив з ЄС та інших країн. В цей час введення цих квот активно просуває Мінекономіки.

За даними джерела, введення обмежень призведе до того, що компанії олігарха Дмитра Фірташа зможуть повністю монополізувати вітчизняний ринок мінеральних добрив, що відразу ж призведе до зростання собівартості продукції АПК, як наслідок – на 20-30% зростуть ціни на продукцію для кінцевого споживача – пересічного українця.

Україна на порозі торговельної війни з ЄС через «квоти Фірташа»  - фото 2
Україна на порозі торговельної війни з ЄС через «квоти Фірташа»  - фото 3

Раніше українські аграрії виступили проти таких дій Мінекономіки та закликають владу не допустити введення "квот Фірташа". У багатьох містах по всій Україні, в тому числі в Києві, пройшли численні акції протесту. Якщо влада не прислухається до закликів фермерів, аграрії готові вийти на всеукраїнську акцію проти монополії Фірташа.

Раніше повідомлялося, що квотування імпорту добрив з ЄС може зашкодити відносинам України в рамках СОТ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини