Уряд підвищить стипендії студентам: на скільки зростуть виплати

Останнє підвищення розмірів академічних стипендій було в листопаді 2017 року

Уряд України прийняв рішення підвищити студентам стипендії. Відповідне рішення підтримали під час засідання Кабінету міністрів. Про це сьогодні, 1 вересня, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ТСН.

Так, виплати піднімуть для тих, кто отримує освіту в закладах професійної, передвищої та вищої освіти.

Зокрема, в освітніх професійних установах стипендії виростуть в 2,5 рази, а студенти вузів отримають підвищення мінімум в 1,5 рази.

Зазначається, що в останній раз академічні стипендії підвищували студентам в листопаді 2017 року. У зв'язку з цим, за словами Дениса Шмигаля, назріла необхідність соціального захисту студентської молоді.

Нагадаємо, що в Україні також зростуть пенсійні виплати. Згідно з даними Пенсійного фонду України, до кінця поточного року пенсії в країні будуть підвищувати тричі. Крім того, починаючи з грудня, збільшиться і прожитковий мінімум в країні з 2294 до 2393 гривень. В результаті мінімальна пенсія збільшиться до 1934 гривень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зарплати українців повільно, але впевнено зростають. І хоч мінімальна зарплата зараз складає 6 тисяч гривень, в Міністерстві фінансів розраховують, що в 2022 році мінімальна зарплата в Україні виросте до 7700 гривень. Є українці які заробляють значно більше.

Також повідомлялося, якою буде середньомісячна зарплата українців в 2024 році. Згідно з розрахунками, узгодженим з парламентом, чиновники розраховують, що середньомісячна заробітна плата українців буде зростати в найближчі три роки.