В Україні пропонують ввести надбавки до пенсій: кому з пенсіонерів може пощастити

З 2021 року пенсіонери певного віку можуть отримати доплати до пенсій

В Україні пропонується ввести доплати пенсіонерам 75-80 років. Відповідний проєкт постанови Кабінету міністрів підготувало Міністерство соціальної політики України, який надіслали на узгодження профспілок, йдеться на сайті Федерації профспілок України.

Так, документ "Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році" передбачає, що з 1 березня наступного року українцям від 80 років нараховуватимуть до 500 грн на місяць, якщо їхня пенсія менша за середню заробітну плату. Крім того, якщо і з урахуванням 500-гривневої доплати пенсія становитиме менш як 2600 грн, то виділятимуть додаткові кошти.

До того ж до 400 грн компенсації пропонують платити з 1 липня наступного року пенсіонерам від 75 до 80 років, у яких пенсія не досягає розміру середньої зарплати. Як і у випадку вище, встановлюватимуть додаткову доплату, щоби пенсія досягала 2500 грн.

Нагадаємо, з метою ефективніше допомагати найменш захищеним у соціальному плані українцям, Мінсоцполітики хоче ввести перевірку державних виплат. Експерти налаштовані щодо цього задуму скептично.