Власників біткоїн хочуть штрафувати і саджати у в'язницю

Якщо заборона стане законом, Індія буде першою великою країною, яка зробить зберігання криптовалюта незаконним

Індія запропонує закон, що забороняє криптовалюта. Штрафувати будуть всіх, хто торгує в країні або навіть володіє такими цифровими активами. Даний законопроєкт - одна з найсуворіших у світі політик щодо криптовалюти, вона передбачає кримінальну відповідальність за володіння, випуск, видобуток, торгівлю і передачу активів. Про це повідомляє Reuters. Законопроєкт надасть власникам криптовалюта до шести місяців на ліквідацію, після чого будуть стягуватися штрафи.

Якщо заборона стане законом, Індія буде першою великою країною, яка зробить зберігання криптовалюта незаконним. При цьому в Індії обсяги транзакцій ростуть, і тепер 8 млн інвесторів володіють крипто інвестиціями в розмірі 100 млрд рупій ($ 1,4 млрд).

Відзначається, що кількість реєстрацій користувачів і приплив грошей на місцевій криптобіржі Bitbns збільшилася в 30 разів у порівнянні з 2020 роком. Unocoin, одна з найстаріших бірж Індії, додала 20 000 користувачів в січні і лютому, попри побоювання з приводу заборони.

Нагадаємо, біткоїн знову набирає обертів - вартість криптовалюта сьогодні, 13 березня, досягла оцінки 60 012 доларів за одну монету. Про це пише Bloomberg. Аналітики пов'язують подорожчання криптовалюта з оптимізмом на фінансових ринках після того, як президент США Джо Байден підписав закон про боротьбу з пандемією на суму 1,9 трлн доларів. Біткоіни виріс приблизно на 1000% минулого року на тлі зростаючого інституційного інтересу до криптовалюти, а також спекулятивного попиту.

Прихильники відстоюють криптовалюта як сховище цінностей, на кшталт золота, яке може діяти як хеджування проти інфляції і більш слабкого долара. Інші стверджують, що ринок криптовалюта - це гігантський стимулюючий міхур на шляху до того, щоб лопнути, як це було в циклі бумів і спадів 2017-2018 років. Учасники галузі і деякі стратеги вказують на більш широкий спектр причин, якими обумовлена нинішня ситуація на ринку.