Головна Новини Бізнес фінанси Біткоїн оновив історичний рекорд: вартість криптовалюти вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоїн оновив історичний рекорд: вартість криптовалюти вражає

Вартість біткоїна перевалила за позначку в 60 тис. доларів

13 березня 2021, 16:56
Поділіться публікацією:

Біткоїн знову набирає обертів — вартість криптовалюти сьогодні, 13 березня, досягла позначки 60 012 доларів за одну монету. Про це пише Bloomberg.

Біткоїн оновив історичний рекорд: вартість криптовалюти вражає

Біткоїн. Фото із відкритих джерел

Аналітики пов'язують подорожчання криптовалюта з оптимізмом на фінансових ринках після того, як президент США Джо Байден підписав закон про боротьбу з пандемією на суму 1,9 трлн доларів.

Біткоїн виріс приблизно на 1000% минулого року на тлі зростаючого інституційного інтересу до криптовалюти, а також спекулятивного попиту. Прихильники відстоюють криптовалюту як сховище цінностей, на кшталт золота, яке може діяти як хеджування проти інфляції та слабшого долара. Інші стверджують, що ринок криптовалют — це гігантський стимулюючий міхур на шляху до того, щоб лопнути, як це було в циклі бумів і спадів 2017-2018 років.

Учасники галузі та деякі стратеги вказують на більш широкий спектр причин, якими обумовлена нинішня ситуація на ринку криптовалют.

Приклади охоплюють інвестиції Tesla Inc. в біткоїни в розмірі 1,5 мільярда доларів, а головний виконавчий директор Ілон Маск схвалює цей цифровий актив в соціальних мережах. Мільярдер-інвестор Майк Новограц, який балотується Galaxy Digital Holdings Ltd., зазначає, що біткоіни може досягти позначки в 100 тис. доларів до кінця року.

Нагадаємо, в Mastercard вважають, що біткоїн, хоча і має славу найвідомішої (і дорогої) криптовалюти у світі, навряд чи стане повноцінним елементом банківських розрахунків. На думку аналітиків компанії, розглядати цю валюту як справжній платіжний інструмент дуже важко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини