За одну копійку можна отримати до 11 тисяч гривень: у чому особливість монети (ФОТО)

Вартість монети залежить від її різновиду

Монету України 1992 року номіналом 1 копійку можна продавати за ціною до 11 тисяч гривень. Все залежить від різновиду та особливостей екземплярів. Про це на своєму сайті написав нумізмат Віталій Ткач.

Фахівець зазначає, що 1 копійка 1992 року – обігова українська монета. Відомо два типи штампів реверсу для такої монети: АА – з дрібними ягодами та тонким шрифтом, АЕ – з великими ягодами та товстим шрифтом. Гурт копійки – гладкий.

Вартість монети залежить від її різновиду. Зазвичай, ціна більшості таких копійок дорівнює їхньому номіналу. Дорожче номіналу можна продати деякі з видів:

1.11АЕ – 4000 – 7000 гривень

1 копійка 1992 року має закруглену верхівку правого верхнього листа та великі ягоди. На профільних аукціонах такий різновид копійки продають рідко. У зв'язку з цим вартість може сягати 7000 гривень.

1 копійка 1992 року 1.35АА до 11 000 гривень

Такі екземпляри мають ступінчасту верхівку верхнього листа праворуч, а також дрібні ягоди. Часто такий різновид можна сплутати з 1.35АЕ, проте такі копійки не мають особливої цінності, і їх продають до 50 гривень. Щоб відрізнити рідку монету, необхідно розбещуватися ще й у гравіруванні зерен.

За словами нумізмату, якщо ви визначили, що монета є цінною, її можна вигідно продати. Рідкісні екземпляри в основному продаються на онлайн-аукціонах. При цьому вартість монети може відрізнятись від її вартості за профільними каталогами. Сума залежить від стану копійки та кількості тих, хто хоче придбати екземпляр.

Раніше на порталі "Коментарі" - За монету в 2 копійки можна отримати більше тисячі доларів: як відрізнити рідкісну.