Головна Новини Бізнес ЖКГ За два тижні вартість електроенергії для промисловості зросла в 2 рази
commentss НОВИНИ Всі новини

За два тижні вартість електроенергії для промисловості зросла в 2 рази

Директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов вважає, що таке підвищення цін не витримає жоден бізнес

12 листопада 2020, 19:02
Поділіться публікацією:

Зростання споживання електроенергії з початком холодів привів до двократного зростання ціни на електроенергію для промислових споживачів. Про це повідомив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

За два тижні вартість електроенергії для промисловості зросла в 2 рази

"Якщо 25 жовтня 1 МВт-год коштував 862,75 грн, то на 12 листопада — вже +1643 грн. Так дорого електроенергія в поточному році ще не коштувала", — написав Іллічов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також звернув увагу на те, що 10 листопада частка ТЕС у виробництві електроенергії була вища за частку АЕС, що траплялося вкрай рідко.

"У чому причина? Зараз відключені від енергосистеми 5 з 15 енергоблоків на АЕС. А саме у атомної генерації дешева енергія. З настанням зими попит на електроенергію продовжить рости, за прогнозами держкомпанії" Укренерго ". І якщо не запустити в роботу простоюють блоки атомних електростанцій — електроенергія продовжить дорожчати ", — вважає він.

На думку Іллічова, в такому випадку виробництво стане збитковим для цілого ряду галузей промисловості і його доведеться зупиняти

"Таких цінових і тарифних стрибків ніякої бізнес просто не витримає! Це призведе до того, що тисячі людей втратять коштів для існування", — сказав він.

Генеральний директор ФРУ назвав те, що відбувається стратегічним питанням національної безпеки і заявив про намір вимагати негайної реакції уряду.

"Федерація, представники промислових підприємств сподіваються на виконання урядом доручень президента Володимира Зеленського про невідкладні заходи щодо врегулювання ситуації на енергоринку. Це перш за все запуск потужностей НАЕК" Енергоатом ". Він збільшить частку атомної генерації в загальному енергобалансі і стабілізує ціни на ринку електроенергії України. потенціал виробництва НАЕК "Енергоатом" становить близько 95 млрд. КВт * год на рік, однак в енергетичному балансі на 2021р. чомусь заплановано згенерувати тільки 75,2 млрд. КВт * год ", — підкреслив Іллічов.

За два тижні вартість електроенергії для промисловості зросла в 2 рази - фото 2

Як раніше повідомляли "Коментарі", експерти дали оцінку розвитку "зеленої" енергетики в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини