Головна Новини Бізнес інфраструктура ЗМІ дізналися, як виглядатиме «Метінвест Політехніка» у Маріуполі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як виглядатиме «Метінвест Політехніка» у Маріуполі

Будівельні роботи над облаштуванням університетського комплексу йдуть за планом, і вже у липні усі бажаючі студенти зможуть подати документи до приймальної комісії "Метінвест Політехніки"

23 лютого 2022, 14:56
Поділіться публікацією:

Група компаній "Метінвест" показала першу візуалізацію нового ультрасучасного університету "Метінвест Політехніка", розташованого в Маріуполі, який відкриє свої двері для студентів вже у вересні 2022 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "УНІАН".

ЗМІ дізналися, як виглядатиме «Метінвест Політехніка» у Маріуполі

Метінвест. Фото: з відкритих джерел

Складатиметься університет із головного кампусу, гуртожитку та спортивного комплексу. Головний кампус, у свою чергу, буде дванадцятиповерховим. На поверхах сучасної будівлі будуть розміщені навчальні класи, лабораторії та бібліотека, а на даху – тераса.

Розташований університет "Метінвест Політехніка" буде в Маріупольському міському саду, що й визначило його головну архітектурну особливість: навчальний заклад не буде схожим на окрему конструкцію, що вибивається із загальної концепції парку, а стане його логічним продовженням.

Дизайн та архітектурний проект університетських будівель та міського парку розробили нідерландська компанія MASA на чолі з архітектором Хірокі Мацуурою.

"Ми хочемо зробити будівлю університету частиною парку. Воно, звичайно ж, виконуватиме функції університету, але, наприклад, на першому поверсі ми хочемо продовжити парк у саму будівлю, зробити будівлю частиною парку", — зазначав головний архітектор проекту.

На представлених компанією "Метінвест" візуалізаціях видно, який вид матимуть вестибюль університету, буфетна зона, конференц-зал, бібліотека, зали для нарад, лекторії, аудиторії та лабораторні кабінети навчального закладу, а також кімнати гуртожитку. Також показані макети майбутнього спортивного комплексу, що включає футбольне, волейбольне та баскетбольне поля, тренажери та бігову доріжку, а також перетвореного парку, що оточує студентське містечко.

Основним матеріалом, який використовується у будівництві та дизайні університету, стала сталь. Завдяки цьому пластичному та багатофункціональному матеріалу університетський корпус буде виглядати стильно, сучасно і, в той же час, не надто громіздко, при цьому ідеально поєднуючись з парковим ландшафтом. Головною "родзинкою" проекту стануть великі вікна в підлогу, що дозволяють денному світлу безперешкодно проникати в приміщення, роблячи їх візуально ширшим та повітрянішим.

Загальні інвестиції у відкриття нового університету "Метінвест" оцінює у понад 30 мільйонів євро.

"Тут навчатимуться найкращі студенти з усієї України. Ми в цьому впевнені. "Метінвест Політехніка" – заявка на майбутнє, сигнал про те, що група "Метінвест" в Україні всерйоз і надовго. Цими інвестиціями ми говоримо про свою впевненість у стабільності та розвитку нашої України", – заявляє генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Як зазначають у компанії, будівельні роботи над облаштуванням парку та університетського комплексу йдуть за планом, і вже у липні усі бажаючі студенти зможуть подати свої документи до приймальної комісії "Метінвест Політехніки".

ЗМІ дізналися, як виглядатиме «Метінвест Політехніка» у Маріуполі - фото 2

ЗМІ дізналися, як виглядатиме «Метінвест Політехніка» у Маріуполі - фото 3





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини