Головна Новини Бізнес інвестиції Міністр МВС України зустрівся з помічником держсекретаря США. Про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр МВС України зустрівся з помічником держсекретаря США. Про що говорили

Закупка за допомоги американців 13 великих радарів, а також кількох тисяч спеціальних датчиків дозволять використовувати ранній та вірогідний прогнози небезпечних погодних та природних явищ в країні

12 липня 2021, 21:56
Поділіться публікацією:

Міністр МВС України Арсен Аваков зустрівся з заступником помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом. Сторони обговорили співпрацю Міністерства внутрішніх справ з американцями з приводу повномасштабної реконструкції гідрометеорологічної системи України та торкнулися подальшого співробітництва з відділом з правоохоронних питань посольства США в Україні (INL). Зокрема, обговорення стосувалося "Протоколу про наміри" між Державною службою з надзвичайних ситуацій та американською компанією "BARON — Critical Weather Intelligence", який був підписаний весною цього року. Сторони тоді домовилися про реновацію гідрометеорологічної системи України, яка не оновлювалася вже майже півстоліття — з 1970-х років. Арсен Аваков у розмові з Джорджем Кентом висловив впевненість у сприянні процесу узгодження параметрів цього співробітництва.

Міністр МВС України зустрівся з помічником держсекретаря США. Про що говорили

Зустріч Арсена Авакова і Джорджа Кента, фото МВС України

Найближчим часом в Україні мають з'явитися 13 великих радарів "BARON", а також кілька тисяч спеціальних датчиків, які "дозволять використовувати ранній, вірогідний і швидший прогнози небезпечних погодних та природних явищ для запобігання та завчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації та катастрофи". За оцінками міжнародних експертів, успішне впровадження нової системи дозволить зменшити збитки від погодних та природних явищ в Україні на суму до 130 мільйонів доларів щороку. І вже через 2-3 роки, після остаточного впровадження, ця система може використовуватися також і в військових технологіях.

Поки що фінансувати процес модернізації гідрометеосистеми України погодився американський "Eximbank", з яким кілька днів тому провели переговори у Міністерстві фінансів.

Також, міністр МВС України висловив подяку США за всебічну допомогу у проведенні реформ в правоохоронній галузі України та повідомив, що його відомство готове до продовження співпраці з INL, яка триває вже 6 років. В рамках цього співробітництва останній з великих реалізованих проектів — "Поліцейський офіцер громади" — охопив всі області країни та впроваджувався в 30000 населених пунктів, в яких проживають 28 мільйонів українців. Обидві сторони обговорили проблемні питання в нерівності оплаті праці вітчизняних поліцейських. Враховуючи велике трудове навантаження і нестачу фінансування, Арсен Аваков попросив про "міжнародну підтримку на перехідний період". 

Джордж Кент, своєю чергою, подякував за спільну роботу та партнерство, запевнивши у підтримці питань, що обговорювалися, а також висловив сподівання, що уже до кінця цього року вітчизняним правоохоронцям вдасться реалізувати всі намічені проекти та плани, повідомили сьогодні у департаменті комунікації МВС України.

А кілька тижнів тому, експерти розповіли виданню "Коментарі", наскільки на сьогодні є реальними підстави для відставки з посади міністра МВС Арсена Авакова. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини