Головна Новини Бізнес держсектор Чиновник КМДА Петро Оленич освоїв 1,5 млрд з бюджету столиці на непотрібні проекти, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновник КМДА Петро Оленич освоїв 1,5 млрд з бюджету столиці на непотрібні проекти, - ЗМІ

За даними журналістів, Петро Оленич успішно добивався виділення бюджетних коштів на програми, які вже були запущені раніше

22 червня 2020, 23:06 comments2315
Поділіться публікацією:

Директор Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації Петро Оленич ще на посаді заступника департаменту ІТ КМДА міг пролобіювати виділення 1,5 млрд гривень з міського бюджету на проекти, які вже реалізовані і за набагато меншу вартість. Про це на своєму сайті повідомляє видання "КП в Україні".

Чиновник КМДА Петро Оленич освоїв 1,5 млрд з бюджету столиці на непотрібні проекти, - ЗМІ

“Навичку освоювати бюджетні гроші Петро Оленич практикував ще не будучи главою департаменту, а тільки з позиції заступника. У березні 2017 він був приставлений до Назарова заступником начальника департаменту ІТ КМДА", — йдеться в статті.

Як повідомляє видання, одна з програм, на яку були виділені гроші — проект відкритого земельного кадастру, який пізніше Оленич буде піарити вже на посаді голови департаменту земельних ресурсів.

"Петро Оленич дуже понятійно "зарекомендував себе на хлібних посадах в КМДА. За два роки більше мільярда гривень були витрачені на непотрібне місту програмне забезпечення та різний дріб'язок. Крім того, Оленич затіяв небувалу інвентаризацію київської землі, яку за бюджетні гроші проводить підвідомче йому комунальне підприємство. Це при тому, що КМДА має повну інформацію про інвентаризацію київських земель з 1998 року в електронному вигляді. Тобто жодна інвентаризація землі столиці не потрібна", — повідомляється в статті.

Крім цього, зазначає видання, Оленич провів через Київраду документ, що дозволяє йому в 2019 році освоїти на темі землеустрою майже 1,4 млрд гривень зі столичної скарбниці. Відповідну програму затвердили без звіту про виконання аналогічної програми, яка стартувала ще у 2016 році.

У статті йдеться, що Петро Оленич також запевняв депутатів Київради, що фінансування "старої програми" передбачалося в розмірі 1,5 млрд гривень, що, якщо вірити офіційним документам, не відповідає дійсності.

"У 2016 році передбачалося за п'ять років досягти того ж ефекту, витративши лише 184,9 млн гривень, з яких тільки 129,9 млн грн — зі столичної скарбниці. Тепер же Програму використання та охорони земель Києва (на 2019-2021 роки) збираються фінансувати в небувалих досі обсягах і виключно за рахунок столичних платників податків", — підсумував видання.

Чиновник КМДА Петро Оленич освоїв 1,5 млрд з бюджету столиці на непотрібні проекти, - ЗМІ  - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини