Головна Новини Бізнес держсектор Коли в Україні запустять ринок землі — думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні запустять ринок землі — думка експерта

Перспективи українського ринку землі досить непогані

11 січня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Влітку 2021 року в Україні планують нарешті запустити повноцінний ринок землі. Аграрний експерт Алекс Ліссітса в розмові з "Коментарями" підтвердив: швидше за все це відбудеться 1 липня, як і задумано, але можливі ускладнення.

Коли в Україні запустять ринок землі — думка експерта

Відкриття ринку землі в Україні чекають уже не перший рік. Фото із відкритих джерел

Ліссітса вважає, що ринок землі запрацює, але "в кастрованому варіанті". Це означає, що людина зможе придбати значно менше га землі в одні руки, ніж планувалося раніше, а юридичні особи і зовсім будуть позбавлені можливості придбати собі ділянку. До того ж буде діяти заборона на покупку української землі іноземцями — поки в Україні не пройде відповідний референдум.

Алекс Ліссітса, який є президентом асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), впевнений, що закон про ринок землі навряд чи скасують. Можливість визнання його неконституційним — лише близько 10%.

Говорити про реакцію як вітчизняної, так і зарубіжної влади експерт поки не береться. На його думку, чиновники і самі поки не знають, як варто реагувати на функціонування ринку землі.

"У Заходу маса своїх проблем — і запуск ринку землі в Україні точно не стоїть на порядку денному ні в президента США, ні у канцлера Німеччини. Повноцінний ринок землі потрібен Україні, а не Європі або Америці, у яких він уже давно і прекрасно працює", — підсумував Ліссітса.

Раніше "Коментарі" прораховували всі перспективи та ризики відкриття українського ринку землі у 2021 році.

Крім того, на порталі також можна "підглянути", яку цінову політику взагалі має земля в Україні. Вартість одного га може неприємно здивувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини