Оформити закордонний паспорт та ID-карту в Україні стало дорожче: скільки коштують послуги

Перше оформлення ID-картки для українців залишається безкоштовним

З 1 січня 2022 року в Україні зросла вартість оформлення паспортів для виїзду за кордон та паспорту громадянина України у вигляді ID-картки. Зміна ціни оформлення документів пов'язана зі зростанням вартості матеріалів та сировини. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.

Так, перше оформлення ID-картки для українців залишається безкоштовним. За виготовлення документа в період до 20 робочих днів мешканцям країни тепер доведеться платити 372 гривні. Торік ціна становила 363 гривні.

Виготовлення паспорта у формі ID-картки до 10 робочих днів коштуватиме 498 гривень, раніше вартість становила 489 гривень.

Оформлення паспорта для виїзду за кордон тепер коштуватиме українцям 733 гривні (до 31 грудня 2021 року ціна становила 694 гривні). Йдеться про виготовлення документа до 20 робочих днів. До 7 робочих днів – 1085 гривень (раніше – 1046 гривень).

У відомстві також додали, що українцям, які сплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31.12.2021, доплачувати за них не доведеться. Документи українці отримають за старою ціною.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що з кожним роком на заробітки до Польщі вирушає дедалі більше українців. Так, у сусідній країні зараз проживає близько півтора мільйона громадян України, які можуть стати жертвами аферистів. Шахраї почали проявляти активність під час новорічних та різдвяних свят.

Раніше на порталі "Коментарі" - У Польщі підвищують зарплати: чому на українських роботодавців тепер чекають проблеми.