Головна Новини Бізнес держсектор Україна закупить у США катери на 600 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна закупить у США катери на 600 млн доларів

Держдеп США погоджує продаж катерів Україні

18 червня 2020, 09:43 comments1121
Поділіться публікацією:

В уряді США розглядають можливість продажу Україні військових катерів. Принаймні, державний департамент США вже підтримав можливу угоду. Ймовірно, предметом контракту стануть 16 патрульних катерів класу Mark VI. Сума операції складе 600 млн доларів. Про це повідомило Агентство з військового співробітництва і безпеки Сполучених Штатів.

Україна закупить у США катери на 600 млн доларів

"Державний департамент США погоджує з урядом України придбання до 16 патрульних катерів марки Mark VI та відповідного обладнання на суму до 600 млн доларів", — сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що угода буде сприяти підвищенню безпеки України та зміцненню бойової потужності на водних просторах держави.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати Верховної Ради схвалили договір з Францією, згідно з яким Україна закупить 20 катерів. Судна будуть передані в розпорядження Державної прикордонної служби. Особливістю міжурядової угоди є те, що катери будуть виготовлятися спільно. П'ять із них, згідно з планами, будуть побудовані в Україні. За умовами контракту, Франція надасть офіційну підтримку в розмірі до 116 млн євро, котра піде на придбання французьких товарів і робіт на суму, не меншу 50% від загальної суми контракту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини