Головна Новини Бізнес історії успіху Ілон Маск втратив 15 млрд доларів за день
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск втратив 15 млрд доларів за день

Статки Ілона Маска впали після його заяв про переоціненість біткоїна

26 лютого 2021, 19:47 comments2371
Поділіться публікацією:

Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск більше не найбагатша людина у світі. Після того, як акції Tesla Inc. впали на 8,6% на початку тижня його статок скоротився на 15,2 млрд доларів. Про це пише Bloomberg.

Ілон Маск втратив 15 млрд доларів за день

Ілон Маск. Фото: Win McNamee / Getty Images

Найбільше падіння акцій Tesla з вересня було частково спровоковане заявою Маска про те, що ціни на біткоїн "здаються занадто високими". Він публікував повідомлення в Twitter через два тижні після того, як Tesla оголосила, що витратила на покупку біткоїнів 1,5 млрд дол.

Криптовалюта, яка виросла більш ніж на 400% за останній рік, впала у вівторок нижче 50 тис. Доларів. Акції Tesla також продовжили своє падіння, скоротившись на 5,2% — до 677,50 дол.

У підсумку, Ілон Маск втратив позиції в рейтингу найбагатших людей у світі та опинився на другій позиції з капіталом в 183,4 млрд дол. Варто відзначити, що ще в січні статки Маска були на рівні 210 млрд дол. Тепер засновник компанії Amazon.com Джефф Безос повернув собі перше місце в рейтингу найбагатших людей у світі, незважаючи на те, що його статки впали на 3,7 млрд дол. — до 186,3 млрд дол. в понеділок.

Два мільярдери мінялися місцями з січня, коли вартість Tesla коливалася. Акції виросли на цілих 25% до початку 2021 року, але пізніше знову обвалилися. Маск ненадовго обігнав Безоса в рейтингу найбагатших людей у світі після того, як компанія SpaceX стала дорожчою на 850 млн дол. На початку цього місяця — до 74 млрд дол., що на 60% більше, ніж в серпні.

Ринковий розпродаж в понеділок вдарив по багатьом надбагатим країнам світу. Чжун Шаньшань, найбагатша людина Азії, став біднішим на 5,1 млрд. дол., оскільки його компанія з виробництва бутильованої води впала на 4,5%. Колін Хуан з Pinduoduo Inc., Мукеш Амбані з Reliance Industries Ltd. і Поні Ма з Tencent Holdings Ltd. втратили більше 2,5 млрд дол. кожен.

Нагадаємо, Ілон Маск заявив про своє бажання створити власну криптовалюту. Він навіть вже придумав їй назву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини