Статки Ілона Маска перевищили позначку в 100 мільярдів доларів

Акції компанії Tesla роблять Ілона Маска все багатшим

Статки американського підприємця Ілона Маска перевищили 100 млрд доларів у п'ятницю, свідчать дані списку мільярдерів Forbes. Підприємцю вдалося досягти таких показників завдяки більш ніж п'ятикратному зростанню акцій виробника електромобілів Tesla Inc. Про це пише Reuters.

Велика частина статків Маска отримана від 21% акцій Tesla, за даними Forbes. Акції Tesla, які починали торгуватися по 17 дол. за штуку в 2010 році, зросли на цілих 3,5% в ранковій торгівлі до рекордного максимуму в 2318,49 дол.

Компанія стала найціннішим автовиробником у світі за ринковою капіталізацією 1 липня, коли обігнала лідируючу Toyota Motor Corp і за останні 10 років зробила багатьох своїх інвесторів мільйонерами.

Маск тепер є частиною елітного клубу, що складається всього з чотирьох осіб з дванадцятизначним капіталом. Однак його майже 100 мільярдів доларів - це всього лише половина статків найбагатшої людини у світі, генерального директора Amazon Джеффа Безоса, статки якого оцінюються у 200 млрд доларів.

Маск, який був співзасновником і продавцем інтернет-платежів компанії PayPal Holdings Inc, тепер очолює деякі з найбільш футуристичних компаній у світі. Крім Tesla, він очолює компанію SpaceX і стартап Neuralink.

Раніше "Коментарі" писали, що Ілон Маск займає четверту сходинку в рейтингу найбагатших людей в світі. Але стрімке зростання акцій його компанії Tesla дозволить йому значно наростити свій капітал найближчим часом.