Головна Новини Бізнес історії успіху Рекордне зростання акцій Tesla робить Ілона Маска все багатшим
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордне зростання акцій Tesla робить Ілона Маска все багатшим

За прогнозами аналітиків, статки Ілона Маска будуть стрімко збільшуватися найближчим часом

27 серпня 2020, 01:55 comments1863
Поділіться публікацією:

Підприємець Ілон Маск станом на сьогодні займає четверту сходинку в рейтингу найбагатших людей у світі. Але стрімке зростання акцій його компанії Tesla дозволить йому значно наростити свій капітал найближчим часом. Про це пише CNN.

Рекордне зростання акцій Tesla робить Ілона Маска все багатшим

За даними Bloomberg зараз статки Маска оцінюються в 96 млрд дол. Генеральний директор Tesla не отримує постійної зарплати, але в 2018 році акціонери схвалили пакет виплат, який в кінцевому підсумку може принести йому 20,3 мільйона опціонів на акції, що виплачуються 12 рівними траншами, що потенційно зробить його найбагатшою людиною у світі. Завдяки величезному зростанню акцій Tesla Маск отримав право на два блоки опціонів, які на папері коштують близько 2,8 млрд дол. кожен. Наступний транш Маск отримає вже через кілька тижнів.

Маск отримає опціони, оскільки компанія досягне ряду цільових показників як за фінансовими результатами, так і за ринковою вартістю. Одна з двох віх, які повинні бути досягнуті для реалізації цих опціонів, полягає в тому, що акції Tesla, які були оцінені в 372 млрд дол. На закритті торгів у понеділок, повинні підтримувати середню ринкову вартість в розмірі 200 млрд дол. протягом шести місяців і протягом останніх п'яти місяців цієї мети вдавалося досягти.

Таким чином, навіть якщо акції Tesla втратять майже половину своєї поточної вартості протягом наступного місяця, вони все одно будуть мати в середньому за шість місяців 200 млрд дол. або більше.

Інша віха заснована на показниках прибутку Tesla. І якщо прогнози аналітиків вірні, Tesla повинна бути в змозі зробити це в поточному кварталі.

Показник прибутку, який використовується для оцінки успіху, повинен становити 4,5 млрд дол. Протягом 12-місячного періоду. Компанія майже досягла цього за 12 місяців, що закінчилися в червні, коли вона заробила 4,4 млрд дол. Його прогноз на третій квартал становить 1,4 мільярда доларів, що приблизно на третину більше, ніж він заробив за цей період роком раніше.

Незалежно від того, скільки опціонів Маск отримає в цьому році, вони будуть лише частиною його нинішніх акцій Tesla. Він володіє 34 мільйонами акцій цієї компанії, що становить близько 18% акцій компанії, яка оцінюється в 68 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Джефф Безос став першою людиною в історії, статки якого перевищили 200 млрд доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини