Фінансування субсидій в лютому скоротиться: в чому причина

Стало відомо, скільки українців отримують субсидії

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за січень 2021 року профінансували в обсязі 5 мільярдів грн. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час "Години запитань до Уряду" сьогодні, 19 лютого.

Однак для лютого, зазначив очільник Кабміну, знадобиться менше коштів. Це пов’язано зі зменшенням ціни на газ на час опалювального сезону, яке вступило в дію у лютому. Тож очікується, що загальна потреба в коштах цього місяця складе на 1,5-2 мільярди грн менше, аніж вимагала сума за січень.

За даними уряду, наразі в Україні фактично 5 млн домогосподарств отримують допомогу від держави. Серед них 3 млн є субсидіантами. А 1,8 млн – отримують пільги.

"Хочу запевнити, що субсидій вистачить на всіх, хто їх потребує", – заявив з трибуни Верховної Ради України Денис Шмигаль.

Крім того, повідомляється, що компенсацію за електроопалення отримають майже 572 тисячі українців. За розрахунками, середня субсидія складе близько 570 грн.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що ситуація з тарифами, зокрема на газ, в Україні поступово вирішується. Так, з лютого діє максимально гранична ціна на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубічний метр. Така норма збережеться до кінця опалювального сезону. За словами очільника Кабміну, ця ціна є справедливою і газопостачальники її не завищують.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерт розповів, як олігархи "ділять" українську електроенергію. Серед основних вигодоотримувачів названо Ігоря Коломойського та Віктора Пінчука. За словами експерта, у залежність від них підпадає й Нацкомісія, яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг.